dijous, 9 d’abril del 2020

EDUCACIÓ FÍSICA SESSIÓ EXTRA PER VACANCES

BON DIA A TOTHOM!!!

DURANT LES VACANCES PODEU ANAR REALITZANT DIFERENTS ACTIVITATS DE MANERA PERIÒDICA. 
PODEU REPETIR QUALSEVOL DE LES SESSIONS QUAN VOS FACI GANES. PERÒ SI NO VOLEU REPETIR VOS DEIX AQUÍ UN PARELL DE PROPOSTES:

  • ONE MINUTE TO WIN GAMES: Hi ha multitud de jocs d'aquest tipus. Són reptes-activitats curtes on es té 1 minut per a realitzar-lo. 

COM JUGUES MINUTS PER GUANYAR JOCS?

Els jocs Minute to Win It es poden jugar i anotar de diverses maneres i es poden ajustar segons la mida del grup de partit. Es pot  jugar individualment o en petits grups.

En partits individuals, és a dir, hi ha més d'un jugador però cada un juga tot sol, cada jugador intentarà en un minut de rellotge aconseguir superar el repte, i s’atorgarà punts en funció de si s’ha completat o no el repte abans que s’acabi el temps. En aquests jocs individuals, els jugadors obtenen 5 punts si compleixen la tasca puntualment, 0 si no ho fan.

Per les partides en grup, podeu fer equip de dos, els reptes es completen  en grups de 2 o 3 jugadors a la vegada que competeixen per superar el repte en un minut de rellotge. Els punts s’atorguen en funció de si els jugadors són capaços o no de completar la tasca abans que s’acabi el temps. Ens agrada afegir punts addicionals  per l'equip que acabi primer, de manera que normalment puntuem de la manera següent: 5 punts si acabeu primer, 3 punts si completeu el repte i 0 punts si ho feu. no.

Al final, els punts s'aconsegueixen i es concedeixen premis als primers jugadors. El premi pot ser triar quina pel·lícula mirar aquell dia, triar el pròxim joc, triar el dinar o el sopar, o les postres, ... Ho heu de decidir abans de començar a jugar.

Au venga idò... Encara que podeu cercar-ne per internet aquí vos deix un parell de propostes de ONE MINUTE TO WIN GAMES: Si no teniu els material que s'utilitzen aquí podeu adaptar-lo i usar-ne d'altres similars. 

A DIVERTIR-SE!!!

STACK IT UP:



Els jugadors han de moure 25 cèntims en una sola pila en menys d'un minut amb una sola mà (el nombre de cèntims es pot augmentar per a nens grans i adults, segons es desitgi). Aquest joc funciona bé amb 3 jugadors que competeixen a cada ronda de joc.

SUCK IT UP:



Els jugadors es col·loquen una canyeta a la boca i fan servir la succió per transferir una pila de 25 M & M d’un plat a un altre en menys d’un minut. Només es pot fer servir una mà per subjectar la canyeta. Tothom arriba a menjar-se els seus dolços en acabar la ronda! Aquest joc també funciona bé amb 3 jugadors que competeixen a cada ronda.

STACK ATTACK:



Els jugadors han d’apilar una pila de tassons i tornar-los a col·locar en una sola pila en menys d’un minut. La versió original del joc "Minute to Win It" ("Minute to Win It") requereix que es puguin apilar 36 tassons, però hem reduït el nombre de tassons per als nens. Cada nen apilava 21 tassons, i vam descobrir que aquest era el número perfecte que va donar com a resultat exactament la meitat dels nens. Desafiant, però no massa desafiant! Dos jugadors que competeixen a cada ronda funcionen bé i permeten suficient espai perquè els tassons que cauen no trenquin accidentalment la pila del vostre competidor!
SCOOP IT UP:

Fent servir una cullera a la boca, transferiu sis boletes de ping-pong d'un bol a un altre) en menys d'un minut. Sense mans! Les mans només estan permeses si deixeu caure la bola de ping-pong i, després, es poden fer servir per col·locar la pilota de nou al bol original per a un altre intent de transferència. 2-3 jugadors competeixen per cada ronda de joc.

MOVIN’ ON UP: 



Cada jugador comença amb una pila de 25 tassons vermelles amb un tassó blau a la part superior de la pila. Comença movent el tassó blau superior a la part inferior de la pila i continua movent els tassons de la part superior a la part inferior fins que la copa blava torni a estar a la part inferior de la pila. 2-3 nens per ronda de competició funcionen bé.

NUTSTACKER:


Enfileu cinc famelles hexagonal en una broqueta de fusta. Utilitzant només una mà a la broqueta, emplateu totes les famelles en menys d’un minut. Només dos jugadors competeixen per ronda.

JUNK IN THE TRUNK:



Aquest joc era un altre dels favorits de la gent! Per preparar-vos per a aquest joc, buideu una caixa de teixit i utilitzeu un ganivet  per fer dues escletxes al fons de la caixa. Enfileu una cinta regulable o una cinta ampla a través de les dues escletxes per crear un cinturó a la caixa. Elimineu el plàstic de l’obertura de la caixa, això facilitarà el joc (per als nens més petits) o manteniu-la intacta per tenir un joc més difícil.
Per jugar, enganxeu la caixa de teixit a l’esquena del jugador i ompliu-la amb 6-8 pilotes de ping-pong (en servíem 6, però 8 seria adequat per a nens grans i adults). Sacseja, salta i balla fins que totes les boles han caigut fora de la caixa de teixits. No utilitzeu les mans. Aquest joc és divertit per veure en acció.

DEFY GRAVITY:


Amb una sola mà, els jugadors han de evitar que dos globus toquin el sòl durant un minut. Per a un joc més difícil, augmenteu la quantitat fins a tres globus per jugador (i utilitzeu globus de colors diferents per a cada jugador per a que sigui fàcil de diferenciar!). No es poden agafar els globus! 2 jugadors per ronda de competició sol funcionar bé per proporcionar als jugadors un gran espai per moure els globus.
Esper que vos hàgiu divertit!!!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.